Koen Vanlommel en Wim Vermeulen
Over NTX

NTX zet groeistrategie voort met overname van ECX

02/09/2024 - 2 min read

GEEL, 2 september 2024 - IT-bedrijf NTX zette recent een belangrijke stap in haar strategische ontwikkeling. Zo rondde het midden augustus de overname van ECX uit de gemeente Reet af. Vanaf 1 september zullen ze samen onder de vlag van NTX verder gaan.

Een belangrijke mijlpaal voor ondernemers Koen Vanlommel, Tim Sleebus en Wim Jacobs: de drie Managing Directors van IT-bedrijf NTX rondden afgelopen maand hun eerste gezamenlijke overname af. Hiermee zet NTX de volgende belangrijke stap in haar strategische ontwikkeling. “De overname van ECX past perfect binnen onze groeiambities en sluit aan bij onze visie en missie”, licht Koen Vanlommel toe. “Beide bedrijven delen gelijkaardige waarden en bieden vrijwel dezelfde diensten aan. We geloven dat de integratie ons in staat zal stellen om onze klanten nog beter te ondersteunen.”

Download het persbericht en foto

Download het zip-bestand (1 MB).

Download
Koen Vanlommel

We geloven dat deze integratie ons in staat zal stellen om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Koen Vanlommel CEO & Managing Director

Strategische ontwikkeling

Het vroegere Netflow, Netropolix en Cavere kondigden eind 2022 hun fusie aan. De nieuwe naam voor de groep liet héél bewust even op zich wachten: “We wilden eerst de interne werking, het aanbod en de manier van werken op elkaar afstemmen zodat zowel medewerkers als klanten op elke locatie dezelfde kwaliteit kunnen genieten”, vertelt Koen Vanlommel. Op 30 april 2024 werd de fusie officieel administratief afgewerkt met als kers op de taart de nieuwe naam NTX. Maar de honger naar verdere groei bleek dus nog niet gestild.

2,1 miljoen euro omzet

IT-bedrijf ECX, werd in 2006 opgericht door Wim Vermeulen. Het specialiseerde zich in infrastructuuroplossingen en telde voor de overname tien medewerkers. Het bedrijf realiseerde jaarlijks een omzet van ongeveer 2,1 miljoen euro.

Overgangsperiode en toekomst

Vanaf 1 september zullen de tien medewerkers van het voormalige ECX het NTX-team vervoegen. Wim Vermeulen krijgt een nieuwe rol in het team.  “Gedurende een korte, maar intensieve overgangsperiode zullen we hard werken om een soepele overgang te waarborgen en de synergie tussen de bedrijven te maximaliseren, meldt Vanlommel. “We zijn alvast erg enthousiast om ermee aan de slag te gaan.”

Emanuel van der Aalst

Voor verdere vragen kan je contact opnemen met:

Emanuel van der Aalst
Marketingmanager
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!